duminică, 27 iulie 2014

Instanța îmi cere contul bancar al pârâtului, dar eu nu îl știu. Ce fac?

Ai introdus un proces civil pe rolul instanței și primești un act intitulat ”Comunicare Adresă” prin care ți se cere, sub sancțiunea anulării cererii, să comunici contul bancar al pârâtului. Te trezești într-o situație ingrată: nu cunoști acest cont și nici nu ai cum să îl afli. Ce faci în această situație? Simplu: întocmești un răspuns scurt prin care comunici instanței că nu cunoști această dată. Este singurul lucru pe care trebuie să îl faci. Nu uita să trimiți răspunsul în termenul precizat de instanță în ”Comunicare Adresă” și să scrii în acesta instanța și numărul de dosar.

La fel o să procedezi și dacă instanța îți cere să îi comunici codul numeric personal sau, după caz, codul unic de înregistrare ori codul de identificare fiscală, precum și numărul de înmatriculare în registrul comerţului sau de înscriere în registrul persoanelor juridice, toate aparținând pârâtului. De ce procedezi așa? Pentru că dispozițiile art. 194 din Codul de procedură civilă prevăd că aceste date se trec în cererea de chemare în judecată numai în măsura în care sunt cunoscute de către reclamant.

______________________________________________________________________________________________
Ai o nelămurire în legătură cu un proces civil sau alte buclucuri juridice? Lasă un comentariu iar eu voi încerca să te ajut.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu