miercuri, 29 octombrie 2014

Căile de atac împotriva hotărârilor pronunțate în litigii de muncă

În litigiile de muncă începute după data de 15 februarie 2013, calea de atac care poate fi exercitată împotriva hotărârilor judecătorești este numai apelul. În procesele care au început anterior acestei date, hotărârile judecătorești rămân supuse legii vechi și vor fi atacate cu recurs. Apelul se depune la instanța care a pronunțat hotărârea atacată, respectiv la tribunal, și va fi soluționat de instanța superioară în grad, respectiv de curtea de apel. 

Hotărârea pronunțată de curtea de apel nu poate fi atacată cu recurs. Împotriva ei pot fi exercitate doar două căi extraordinare de atac: contestația în anulare și revizuirea. Aceste două căi extraordinare de atac pot fi exercitate numai pentru motivele strict și limitativ prevăzute de Codul de procedură civilă. Nu exercitați aceste căi de atac dacă nu aveți niciunul dintre motivele prevăzute de Cod pentru că veți pierde, adică nu veți face altceva decât să aruncați pe fereastră banii și timpul vostru. O contestație în anulare se timbrează cu 100 de lei, iar cererea de revizuire se timbrează cu 100 de lei pentru fiecare motiv de revizuire invocat.


Sursă foto: http://destepti.ro/speciile-literare-exemplificate-in-creatii-romanesti-autentice

4 comentarii:

  1. Va rog frumos, intr-un material viitor sa lamuriti, pentru cei necunoscatori, ca mine, ce inseamna:
    - apel;
    - recurs;
    - contestatie in anulare;
    - revizuire.

    Ce diferenta este intre apel si recurs?

    Multumim!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Oho, ce-mi cereți este subiect de tratat de drept, nu o simplă pastilă.

      Diferența dintre apel și recurs este o lucrare de specialitate de câteva zeci de pagini. Îmi pare rău, însă succint nu se poate scrie nimic.

      Ștergere